söndag 9 maj 2010

Sverige är kallt men luktar grönt gräs

Lång kväll i går. Vi började med att rensa ut lite över en Yam von sen (very, very spicy thaisallad).
Ibland tycker thaikocken att det är kul att retas med svenskar som vill ha "between european and thai spicy". Thomas fick ett svettutbrott som inte var av denna värld och sen keffade våra magar ur lagom tills det var dags att sätta sig i taxin och åka de 30 milen till flygplatsen.
Trettio mil har aldrig känts så långa trots 140 km/h. Denna gång med en
smal Kenny Bräck som petar sig i ögonen HELA tiden för att inte somna, har väguppgörelser med andra bildårar (det är något med thailändare och biltrafik. De kan vara hur timida och lugna som helst utanför sin fyrhjulade vän. Men när de kommer ut på Sukhumvit Road blir de som ostyrbara bestar).
Dessutom spelade han hackiga skivor med
alla ballader som finns i hela världen.

På dagen pratade vi med en tatuerare på stranden i Hua Hin, om betydelsen i bamboo, beskyddet i tatueringarna och att man absolut bara gör dem en gång och sen inte rör dem. Han erbjöd sig göra det vi var intresserade av bak på sin bil på parkeringen eftersom han inte jobbade i studio, han verkade ganska reko - men vi avböjde.
Det ultimata nu vore att åka upp till nåt tempel o be munkar tatuera nästa gång. Men sederna kring det (om man ska göra det 100%) är ganska extrema så vi får se. Bland annat får man inte tala på 3 dar efteråt för att inte tatueringen ska förlora kraft.

Nåja, åter på svensk mark och 100 gånger klokare kring de frågor vi hade kring kommande bröllop - som denna blogg egentligen ska handla om men har nästan utvecklats tillfälligt till en reseskildring:)
Vi träffade underbara människor i detta fantastiska land som många av oss har kommit att älska. Vi längtar tillbaka!

Dessa går ju som hand i handsken. Som vitt på ris. (Detta är ett NOT-skämt).

Dagens action. Någonting hände,,

Vi fann kvinnan som gör små kokosplättar tillslut! (Det gjorde också den tjocke lille pojken bakom pinnen i bild. Han var före oss i kö och skulle såklart ha fem påsar med sig,,)

Kvällens action! För 300 THB kunde man sitta med fötter (eller händer) i ett akvarium och låta dessa fiskar äta på en. Så jävla skönt.

Kärlek i Hua hin. Hur lång är stranden? Vinnaren får en timme i fish-spa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar